Montreal de weekend luuuuuuung!

Foto courtesy Tim Sackton.

În sfârșit a venit și weekendul lung!

Din păcate, vremea nu se arată deosebit de prietenoasă cu noi în aceste trei zile libere. Pentru duminică și luni se anunță ploaie, numai bine de stat lângă curcan. Apropos, găsiți câteva rețete tradiționale aici plus un cântec asortat.

Începem cu meciul de duminică. Uitați de fotbal! Naționala României la rugby va întâlni echipa Italiei la ora 9:30 dimineața. O victorie înseamnă calificarea la Campionatul Mondial din Japonia.

Tot duminică, de la ora 15:00 avem un concert gratuit de orgă la Chapelle du Grand Séminaire, parte a concursului internațional de orgă CIC.

Chiar dacă va fi ploios, până stă curcanul în saramură merge un road-trip. Pădurea s-a colorat frumos de tot. Mai poftiți niște poze din Mauricie, de poftă:

Ultimul weekend pentru a face o vizită restaurantelor din Mica Italie pentru săptămâna pizzei. Majoritatea pizzeriilor participă, iar o pizza vă va scoate din portofel 15$.

Festival du nouveau cinéma a început în această săptămână și ține până pe 18 octombrie. Sâmbătă dimineața au pregătit trei ore de program pentru copii.

Dacă se oprește ploaia, suntem în ultimele weekenduri în care putem vizita grădina botanică seara fără să înghețăm. Lampioanele chinezești luminează ca în fiecare an grădinile Chinei și Japoniei.

Continuă și festivalul de jazz clasic, L’Off de Jazz. Ajuns la a 16-a ediție, festivalul este mult mai purist decât festivalul de jazz din timpul verii.

Dacă vă nimeriți prin centrul Montrealului aproape de rue Ontario, intrați și la Artrasta (9-12 octombrie). Sorian Sorin Cretu și Veronica Dragnef vor participa la o sesiune de live painting.

Avem și un festival de snobi: Viva Montreal este specializat pe „artele spectacolului”. Pe noi ne-a durut capul după ce am citit descrierea, dar na… poate ne citește vreun masochist.

Și ca să încheiem, daca tot plouă poate intrăm într-o sală de cinema. Iată ce filme au intrat săptămâna aceasta:


Weekend plăcut să avem și Happy Thanksgiving!