Montreal de weekend


Miroase a frunze uscate și a sobe pe lemne, iar veverițele ne sapă ghivecele ca să-și ascundă provizii.

A sosit și octombrie, mai avem două săptămâni și un pic până la alegeri și nu reușim să ne uităm la niciun clip pe Youtube fără să-l vedem câteva secunde pe Mulcair care ne zice că e ca noi, pe Trudeau care face sport pe niște scări rulante sau pe câțiva actori de mâna a 3-a care invidiază chica liberalului.

Dacă doriți să vă enervați, în această seară are loc ultima dezbatere a liderilor federali. Va fi transmisă în direct și pe situl TVA Nouvelles. Noroc cu berea.

Organizat în fiecare an, una bucată Oktoberfest se întoarce la Marché Atwater. Adună 40 de micro-berării și mai mulți vânzători de cârnățării, în caz de pericol foame. Cupoanele pentru bere se cumpără de la Fromagerie Atwater. Scoatem din buzunar 1$ pentru trei cupoane. Cu un drum facem și un bine: jumătate din dolarul plătit se duce la fundația spitalului de copii din Montreal.

Vremea e potrivită și pentru un road-trip afară din oraș. Pădurea s-a colorat frumos de tot. Vom avea soare și 13-15 grade. Așa am găsit pădurea în Mauricie anul trecut:

Iar ca să nu ne acuze nimeni că numai la băutură ne stă capul, iată că putem merge și la concerte de jazz. L’Off de Jazz este un festival de jazz clasic ajuns la a 16-a ediție. Psst! psssssst! Avem și un festival de Ska (The Kingpins anyone?).

La cinemateca din Montreal continuă proiecțiile din seria de 13 filme românești „România văzută prin filmele ei”. Peliculele au fost digitizate special pentru acest eveniment de către Centrul Național al Cinematografiei din România.

Pasionații de fotografie pot da o fugă vineri și sâmbătă seara până la muzeul feroviar din Saint Constant. Trenurile vor fi luminate între orele 18-20:30 ca într-un decor de film. Puteți face poze interesante. Intrarea este 25$.

Aruncați o privire pe lista filmelor proiectate la Black Film Fest. Dacă ar fi să alegem un singur film dintre toate, acela ar fi documentarul The Black Panthers: Vanguard of the Revolution. Este un film excelent despre o grupare care a luptat pentru drepturile oamenilor de culoare și pe care FBI-ul a încercat necontenit să o infiltreze, să o hărțuiască și să o discrediteze. Biletul costă 20$.

Pasionații auto trebuie să dea o fugă până la Stade Olympique pentru Autorama, expoziția anuală de mașini clasice din colecții private, mașini tunate, supercharged sau hot rods. Biletul costă 15$ pentru adulți și 6$ pentru copii.

Nu uitați să vă planificați ieșirile de pe insulă! Podul Champlain va fi închis pe direcția Rive Sud de vineri noapte și până luni la ora 5 dimineața.

Bun, iar pentru cei care vor să se înfunde într-un scaun confortabil cu o pungă de pop-corn în mână, iată ce filme au intrat în această săptămână în cinematografe.

Un weekend plin de culoare să avem!