Bicicliștii sunt cei mai productivi

Anualul Naked Bike Ride a adus câteva zeci de bicicliști goi pe străzile din Montreal în luna iulie (Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal).

Cicliștii sunt de departe cei mai plini de energie când ajung la serviciu.

Vreți sa fiți productivi? Alegeți bicicleta ca principal mijloc de transport! Acesta este rezultatul unui studiu efectuat la Universitatea McGill care a analizat punctualitatea și nivelul de energie al navetiștilor.

Astfel, rezultatele studiului arată că cei care ajung la serviciu cu mașina sunt mai puțini productivi decât cei care folosesc metroul sau bicicleta.

Cei care folosesc bicicleta au raportat, cum era de așteptat, cel mai ridicat nivel de energie. Naveta cea mai obositoare a fost raportată de cei care ajung la serviciu cu autobuzul.

Studiul McGill ia în considerare răspunsurile a 5.599 de persoane intervievate într-o zi rece de iarnă, cu ninsoare și o zi călduroasă de vară.

Cicliștii s-au declarat plini de energie în proporție de 95% vara și 74% iarna. Procentul celor plini de energie scade la 59% (29% iarna) la ei care folosesc autobuze sau autoturisme, aceștia declarând că stresul din trafic este principalul responsabil.

Cei care folosesc un mijloc de transport activ sunt și cei mai punctuali. Pe timpul verii, doar 5% dintre bicicliști au declarat că au întârziat din cauza mijlocului de transport ales.

Iarna, însă, procentul celor întârziați se situează în jurul a 40% pentru cei care merg cu mașina, pe jos sau cu bicicleta. Cei care folosesc autobuze au întârziat cel mai mult (54%).