Hartă – 9 radare și camere foto în Laval și Longueuil

Amenzi în Montreal (Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal)

Ministerul Transporturilor a anunțat ieri instalarea de noi radare fixe și camere de supraveghere în regiunea Montreal.

Orașul care primește cele mai multe radare este Longueuil. Patru radare foto mobile vor fi instalate începând cu 19 octombrie pe bulevardele Taschereau, Rolland-Therrien, Fernand-Lafontaine și Gaétan-Boucher.

În Laval vor fi instalate mai multe camere de supraveghere la semafoare. Un radar foto fix va fi montat la jumătatea lui noiembrie pe bulevardul Saint-Martin Est, la intersecția cu des Laurentides, în direcția sud-vest.

În total, 129 de noi amplasamente în tot Quebecul au fost confirmate de ministrul transporturilor, Robert Poëti. Montreal va primi un singur nou radar foto, la ieșirea de pe podul Mercier către A20, pe porțiunea numită The Whiskey Trench.

„Începând cu 2009, radarele foto și aparatele de supraveghere la semafoare și-au dovedit eficacitatea și au contribuit la îmbunătățirea bilanțului rutier”, a declarat ministrul într-un comunicat de presă.

Aparatele instalate au contribuit la mai mult decât la îmbunătățirea siguranței rutiere. Conform unui raport al ministerului, acestea au adus mai mult de 47 de milioane de dolari la bugetul de stat în perioada 2009-2013.

Iată harta noilor amplasamente din regiunea Montreal.