34.000 de profesori, din nou în grevă în octombrie

30 septembrie 2015 – Zeci de mii de protestatari au mărșăluit pe străzile din Montreal împotriva măsurilor de austeritate ale guvernului Couillard. Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Profesorii vor fi în grevă timp de trei zile, prin rotație.

După protestul masiv care a avut loc sâmbăta trecută în Montreal, Fédération autonome de l’enseignement (FAE) a anunțat programul următoarelor zile de grevă ale profesorilor.

Astfel, 34.000 de profesori vor fi în grevă, prin rotație, în perioada 26 – 28 octombrie. Greva va afecta 375.000 de elevi din 800 de instituții de învățământ.

Asociația sindicală a anunțat printr-un comunicat de presă că a decis să facă anunțul din timp pentru a da ocazia părinților să se organizeze.

Cei 34.000 de profesori vor fi în grevă după următorul program:

  • luni, 26 octombrie – comisia școlară Marguerite-Bourgeoys
  • marți, 27 octombrie –Laval și Pointe-de-l’Île
  • miercuri, 28 octombrie – Montreal

Sindicaliștii susțin că reducerile bugetare ale guvernului Couillard slăbesc sistemul public de învățământ și îl împiedică să ofere elevilor serviciile la care aceștia au dreptul legal.

Profesorii sunt nemulțumiți de oferta guvernului de a le îngheța salariile pe doi ani și de a le crește numărul de ore lucrate și numărul de elevi din clasă.

Guvernul Couillard susține că reducerile bugetare sunt necesare pentru a avea un buget echilibrat.