1.000 de prize pentru mașini electrice

Foto courtesy Hydro Quebec.

Montreal va începe instalarea de borne de încărcare pentru mașini electrice.

Primele prize vor fi instalate în centrul Montrealului. Primăria a anunțat instalarea a 25 de borne duble și 3 borne rapide începând cu primăvara următoare.

„Obiectivul nostru este să instalăm 1.000 de puncte de încărcare pe teritoriul orașului în următorii patru ani. Montreal va deveni astfel orașul canadian cel mai bine dotat cu borne electrice”, a declarat Denis Coderre, primarul Montrealului.

STM va înlocui de asemenea o parte din autobuze cu variante electrice sau hibride. Primăria dorește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră ale orașului cu 30% până în 2020.

La acest proiect contribuie și guvernul provincial. Quebecul are ca țintă înmatriculare a 100.000 de vehicule electrice până în 2020.

În acest moment prețul pentru conectarea la o bornă electrică de 220V este de 2,50 $, timp nelimitat. Prețul pentru încărcarea bateriilor la o bornă rapidă (400V) este de 10$ pe oră, facturată la minut. O mașină electrică tipică va consuma curent de 1,78 $ pentru 100km (cifre Hydro Quebec).

Șoferii de mașini electrice sau hibride beneficiază în acest moment de o rețea de 800 de prize de încărcare în tot Quebecul.