Un nou sondaj îi arată pe conservatori pe locul 3

Foto courtesy Vasiliki Thanos.

Criza refugiaților afectează intențiile de vot în detrimentul conservatorilor.

Partidul Conservator s-a clasat pe poziția a 3-a în intențiile de vot ale canadienilor într-un sondaj comandat de Globe and Mail și efectuat de Nanos Research.

Dacă alegerile ar fi avut loc weekendul trecut, NDP s-ar fi aflat în preferințele a 32,7% dintre canadieni. Partidul a crescut cu 2,3% față de săptămâna precedentă.

Pe locul doi ar fi ieșit liberalii cu 30,8% dintre voturi. Conservatorii ar fi fost aleși doar de 26,2% dintre canadieni, în scădere cu 2,3% față de săptămâna trecută.

 

După scandalul cheltuielilor senatorului Mike Duffy și problemele economiei canadiene, sondajul Nanos sugerează că felul în care Harper a răspuns în fața crizei refugiaților a influențat în mod negativ percepția electoratului vis-a-vis de Partidul Conservator.

Întrebați pe cine ar prefera ca și prim-ministru, respondenții au răspuns Mulcair în proporție de 29,8% și Trudeau în proporție de 28,2%. Harper se află și aici pe locul 3, în preferințele a doar 25% dintre cei intervievați.

Sondajul Nanos research a fost efectuat telefonic (fix și mobil) pe un eșantion de 1.200 de canadieni și are o marjă de eroare de ±2,8%.