Profesorii din regiunea Montreal, în grevă pe 30 septembrie

Foto Cristian Mijea / arhiva Știri de Montreal.

Profesorii vor folosi două dintre cele trei zile de grevă votate de membri.

Peste 30.000 de profesori, membri ai Fédération autonome de l’enseignement (FAE) se vor afla în grevă miercuri, 30 septembrie.

Ei sunt nemulțumiți de reducerile bugetare constante operate de guvernul liberal și de condițiile de muncă înrăutățite în urma acestora.

Membrii FAE, care numără 34.000 de profesori din învățământul primar și secundar și învățători la clasele preșcolare vor organiza și o manifestație în centrul Montrealului.

O a doua zi de grevă votată va fi ținută de profesori prin rotație între 14 și 30 octombrie. Nu a fost deocamdată stabilită o dată pentru a treia zi de grevă.

Președintele FAE, Sylvain Mallette, a declarat prin intermediul unui comunicat de presă că reducerile bugetare ale guvernului Couillard slăbește sistemul public de învățământ și îl împiedică să ofere elevilor serviciile la care aceștia au dreptul legal.

Sindicaliștii au declarat că au făcut anunțul cu trei săptămâni înainte pentru a permite părinților să se organizeze și să găsească alternative pentru ziua de grevă de miercuri, 30 septembrie.