Pensionarii canadieni au cheltuieli lunare de 2.400$

Cheltuielile lunare medii ale pensionarilor canadieni depășesc salariul minim pe economie.

Un pensionar canadian are nevoie în medie de 2.400 de dolari pentru a reuși să se descurce cu cheltuielile lunare arată un studiu publicat de BMO.

Cea mai mare cheltuială a pensionarilor este legată de locuință. Aceasta înghite în medie 668$ pe lună. Următoarea cheltuială mare este mâncarea, care mai consumă 581 din bugetul pensionarului canadian.

Pensionarii din provinciile maritime se descurcă cu cei mai puțini bani (1.975$ pe lună). Foarte aproape urmează pensionarii din BC, cu 2.073$ pe lună. La polul opus se află albertanii, cărora le trebuie în medie o pensie de 2.648 pe lună.

Suma cheltuită în medie de pensionarul din Quebec se ridică la 2.214$, adică 26.568$ pe an. Cei mai mulți bani se duc și aici pe locuință.

Cheltuielile cele mai mari ale pensionarilor:

  • 668$ pentru locuință
  • 442$ pentru mâncare, restaurant inclus
  • 282$ pentru călătorii
  • 167$ pentru distracție
  • 151$ pentru cheltuieli medicale

Chiar și așa, 55% dintre pensionarii canadieni din studiul BMO au declarat că au făcut cheltuieli mai mari de 10.000$ dintr-un singur foc.

Cei mai mulți bani cheltuiți astfel au mers pe mașini noi (41%), renovări majore la locuință (22%) sau donații unor membri ai familiei (11%).

Nemulțumirea cea mai mare a pensionarilor din Canada este că nu au timp să facă tot ce și-au dorit. Următorul lucru constatat de pensionari este că economiile nu le sunt de ajuns și că au cheltuieli mai mari decât au prevăzut.

Cei mai mulți consultanți financiari recomandă planificarea pensiei începând cu vârsta de 30 de ani. Conform studiilor, pensia și plățile guvernamentale nu permit pensionarilor să își mențină stilul de viață de dinainte de pensionare.

Pensia_CA

Sursa: BMO.