Noua campanie împotriva SMS-urilor la volan mizează pe șoc

Société de l’assurance automobile du Québec (SAAQ) a pornit o campanie șoc împotriva mesajelor scrise în timpul conducerii unui vehicul.

În ciuda numeroaselor campanii de sensibilizare, societatea de stat înregistrează o creștere constantă a numărului de șoferi care sunt amendați pentru că scriu mesaje text în timp ce conduc autovehicule.

Noua campanie TV, programată pentru această toamnă arată șoferi care nu se pot abține de la trimis mesaje text și rezultatele posibile ale acțiunilor lor: o fetiță și o mamă lovite de mașină.

„Deși 99 % dintre rezidenții provinciei recunosc pericolele SMS-urilor scrise la volan, o mare parte dintre ei nu se pot abține. Trebuie mizat pe o mai mare sensibilizare a lor”, a declarat într-un comunicat de presă ministrul transporturilor, Robert Poëti.

Ochii unui șofer nu privesc drumul între 4 și 6 secunde în timp ce acesta scrie un SMS sau alt tip de mesaj text pe telefonul mobil. La o viteză de 90km/h, aceasta înseamnă traversarea unui teren de fotbal cu ochii închiși.