Montreal: o locuință din zece are șoareci

În total, 30% din locuințele din Montreal sunt cu probleme.

Un raport publicat în această dimineață de Direcția de Sănătate Publică din Montreal arată că fondul locativ din oraș se confruntă cu probleme grave de insalubritate.

Ancheta DSP arată că în 2014, peste 20% dintre locuințe aveau probleme de igrasie sau urme de umezeală și infiltrații, în timp ce 9% erau infestate de șoareci sau șobolani. Ploșnițele și gândacii de bucătărie au infestat de asemenea un număr mare de locuințe în Montreal.

Problemele de insalubritate sunt mult mai frecvente în locuințele închiriate. Aici 30% dintre locatari au raportat probleme de igrasie, umezeală sau infiltrații de apă.

 

Datele DSP Montreal arată că nicio zonă din Montreal nu este complet scutită. Centrul orașului, Plateau Mont-Royal, Ahuntsic-Cartierville și Villeray-St-Michel sunt cele mai afectate de ploșnițe.

În ceea ce privește gandacii, cele mai afectate cartiere sunt Côte-des-Neiges-Notre-Dame-de-Grâce și Saint-Laurent. Șoarecii și șobolanii sunt întâlniți cel mai frecvent în locuințele din partea de vest a insulei și în cartierele centrale.

Umezeala și prezența rozătoarelor în locuințe au fost asociate cu dezvoltarea sau agravarea bolilor respiratorii, cum ar fi astmul, rinita alergică sau alte infecții respiratorii.

Persoanele cele mai afectate de aceste probleme sunt cele cu venituri modeste.