Montreal de weekend

Filantropica, în regia lui Nae Caranfil, rulează la cinematecă duminică, 27 septembrie și 25 octombrie, de la ora 17:00.

Încet, încet, lumea se retrage în bârlog.

Temperatura a scăzut binișor. În această seară avem chiar o avertizare de îngheț pentru Eastern Townships. Montreal stă mult mai bine: temperatura va urca duminică la 24 de grade.

Să începem cu ce e de neratat: la cinematecă rulează o serie de 13 filme românești adunate în cadrul seriei „România văzută prin filmele ei”. Alese pe sprânceană de Monica Haim, peliculele au fost digitizate special pentru acest eveniment de către Centrul Național al Cinematografiei din România.

Pasionații de schi au un festival numai pentru ei. Zăpadă, snowboards, schiuri sport extrem, party și concerte la Freeski Film Fest.

LAVAL! atenție că aveți un eveniment măricel. Sâmbătă, lângă colegiul Montmorency începe MRCY Fest. Vă vor cânta Alabama Shakes, Local-Natives și July Talk, printre alții.

În acest weelend avem și KidCon, un Comiccon pentru copiii între 3 și 12 ani. Vor fi prezente personaje din filme, jocuri și filme pentru copii. Biletul nu e ieftin: 25,29$ pentru o zi.

Weekendul acesta avem Zilele Culturii în Quebec. Puteți vizita un platou de filmare, studiourile Radio-Canada sau o expoziție de Ikebana în Vechiul Port. Căutați aici activități mai aproape de unde locuiți.

Începând cu ora 9:00 puteți merge împreună cu copii la TOHU să asistați gratis la o repetiție a trupei de circ Les Improbables.

Știți vreun copil care nu iubește trenurile? Thomas the tank engine? O colecție de trenulețe vine la Montreal! Intrarea la Model Trains Expo costă 8$ pentru adulți și 6$ pentru copii.

Pentru că vine o iarnă lungă, puteți descoperi noi scriitori preferați la Festivalul Internațional al Literaturii. La Place Émilie-Gamelin va funcționa și o bibliotecă de unde puteți împrumuta liber cărți. Puteți și să donați dacă vă încurcă prin casă. Atât de frumos a arătat biblioteca anul trecut:

Duminică seara vom avea șansa să vedem un spectacol rar, minunat și gratuit! Ochii la cer! Avem o super-lună plus o eclipsă totală.

Ultima strigare pentru expoziția World Press Photo la Marché Bonsecours. Intrarea costă 13$ (10$ pentru elevi și studenți). Nici Mois de la Photo nu s-a terminat, o lună întreagă dedicată fotografiei.

Dacă vreți să vedeți pe unde au ajuns gadgeturile și sistemele de realitatea virtuală, opriți-vă pe la Centre Phi. Sensory Stories aduce sub un singur acoperiș 16 lucrări care încearcă să schimbe felul în care interacționăm cu imaginea.

Iată și trailerele filmelor care au intrat în cinematografe în această săptămână:

Un weekend cald să avem și nu uitați:
CMzNguQUEAAmyXq