Montreal de weekend

Maraton, poutine, dans, concerte, literatură și fotografie în meniu.

Este ultimul weekend înainte ca temperatura să coboare la cifre normale pentru această perioadă a anului. Pentru cei care fac zacuscă, în această perioadă ar trebui să avem cele mai bune prețuri la vinete. Am ajuns și la finalul sezonului pentru roșiile de câmp, dacă faceți suc de roșii.

Dacă ați ratat săptămâna poutinei, puteți da o fugă până în Vechiul Port pentru ediția de toamnă a Poutine Fest.

Trecând de la ghiftuială la sport, mii de oameni vor lua startul duminică de pe podul Jacques Cartier la maratonul din Montreal. Dacă aveți drum prin centrul Montrealului cu mașina, evitați zona de sud a Plateau, Vechiul Port și estul Ville-Marie. Transportul în comun rămâne cea mai bună alegere.

Sâmbătă dimineața, 29 de echipe vor vâsli pe canalul Lachine la festivalul anual al bărcilor-dragon. Toate fondurile adunate sunt donate Cedars Cancer Institute.

Festivalul POP Montreal e în toi cu o mulțime de trupe excelente. Concertele nici nu sunt foarte scumpe. Majoritatea biletelor pentru concerte individuale se învârt în jurul a 25$. Pass-ul pentru o zi este de 45$. Noi am făcut câteva recomandări aici.

Avem dans contemporan la festivalul Quartier Danses, sâmbătă de la ora 11:30 pe Mont Royal și duminică de la 12 în Quartier des Spectacles. Tot dans o să aveți și la penultimul Piknic Electronik.

Putem termina una din zilele acestui weekend la Grădina Botanică în lumina lampioanelor chinezești aprinse până pe 1 noiembrie.

Pentru pasionații de fotografie, s-a deschis și expoziția World Press Photo la Marché Bonsecours. Intrarea costă 13$ (10$ pentru elevi și studenți). Tot pentru ei avem și Mois de la Photo, o lună întreagă dedicată fotografiei.

Dacă vreți să vedeți pe unde au ajuns gadgeturile și sistemele de realitatea virtuală, opriți-vă pe la Centre Phi. Sensory Stories aduce sub un singur acoperiș 16 lucrări care încearcă să schimbe felul în care interacționăm cu imaginea.

De locuiți în apropiere de Ile Perrot mergeți cu copiii la Quinn Farm Fall Festival. Costă 8$ dar aveți acces la livadă, la drumuri în tractor, ponei și muzică live.

Iar pentru cei care vor să intre într-o sală de cinema, iată ce filme noi puteți vedea în acest weekend:

Un weekend genial să avem!