Montreal de weekend

Oktoberfest din Repentigny
Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Deși suntem în septembrie, avem un Oktoberfest!

Încet, încet încep să se termine și activitățile de vară. Se anunță un pic de ploaie în weekend, dar cu un pic de noroc vă mai puteți simți ca vara la seara de închidere a satului de vacanță, Village au Pied-du-Courant. Piesa de azi ne aduce aminte de iarnă. Totul se mișcă încet la -40 de grade zice Sam Roberts

Chef de sport? Singurii bucuroși de ploaie vor fi concurenții de la Grand Prix Cycliste de Montréal, etapa nord-americană din UCI World Tour. 17 echipe vor lua startul duminică de la poalele Mont Royal. Lăsați mașina acasă și luați metroul dacă aveți treabă în centrul Montrealului.

Nici concurenții de la Mud Rocker nu vor fi supărați de ploaie. Câteva tone de pământ vor fi basculate pe Saint Laurent, în Cartierul Latin și 16 atleți profesioniști se vor întrece cu BMX-uri și biciclete mountain bike.

Chef de bere? Pentru asta trebuie să dați o fugă la Repentigny, dar merită! Oktoberfest des Québécois este de zece ori mai haios decât festivalul berii din Montreal. Intrarea o să vă coste 15$!

Chef de fugit în lumea largă (in style)? Dați o fugă până în Vieux Port! Vă așteaptă Salon du Bateau ca să vă alegeți iahtul potrivit. Nu uitați să vă luați cecurile cu voi.

Chef de dans? Atunci la căminul coltoral pe Crescent street cu voi! 19 DJ vor mixa sâmbătă și duminică la EDM fest. În plus, este gratuit.

Pentru alte dansuri, dați o fugă la concertele din bazinul Peel, cu vedere la Farine Five Roses. Old Port a pregătit seturi de DJ și restaurante ambulante. Nu s-a încheiat nici Picnicul Electronic.

Chef de artă? A început festivalul OUMF. Bulevardul Saint Laurent se închide, iar două scene își fac apariția în Quartier Latin (mai jos de Mud Rocker), una dintre ele dedicată exclusiv artei emergente. Graffiti, dans, teatru și improvizație, cinema și muzică bună.

Pentru pasionații de fotografie, s-a deschis și expoziția World Press Photo la Marché Bonsecours. Intrarea costă 13$ (10$ pentru elevi și studenți). Tot pentru ei avem și Mois de la Photo, o lună întreagă dedicată fotografiei.

Dacă vă plac tatuajele, nu ratați salonul Art Tatoo Show de la Bonaventure. Nu e nevoie să fiți tatuați, e nevoie doar de 20$.

Chef de petrecut în aer liber? Puteți să dați o fugă la cules de mere la una din cele 20 de livezi aflate în apropierea Montrealului. Aici am pregătit o hartă a lor.

Duminică, 100 de ferme din Quebec vă invită la ziua porților deschise. Sau, dacă nu sunteți pe coclauri ca să aveți o fermă aproape, câteva vor veni în parcul Jean Drapeau cu animale, produse tradiționale și alte activități pentru toată familia.

Mai pe seară, Jardin botanique se luminează cu lampioane chinezești. Avem și un petrecere de stradă pentru pasionații de yoga, măncare vegetariană și muzică de relaxare.

Chef de film? Păi dacă nimic din ce am scris până acum nu vă place, iată ce filme au intrat în cinematografe în această săptămână.

Weekend minunat să avem!