Montreal de weekend

Foto Stiri de Montreal.

A sosit și penultimul weekend lung al acestui an.

Ca să nu mai fie urmă de îndoială, vine și Labour Day să ne asigure că s-a terminat vara. Începe pusul pe iarnă, nu? Sau să ne trezească cineva când se termină luna septembrie?

Că a venit vorba de mâncare, avem un festival cu bucătari renumiți pe Quai de l’Horloge din Vechiul Port. YUL Eat a programat demonstrații pentru bucătarii în devenire, meniuri speciale gătite de bucătari locali renumiți, food trucks și workshopuri gratuite.

Au mai rămas câteva zile din săptămâna hamburgerului. Mai multe restaurante din Montreal participă cu o seamă de rețete special pregătite pentru ocazie. Câteva au pregătit chiar (blasfemie!) hamburgeri vegetarieni. Apropos, avem și noi unul balcanizat aici.

Încă mai puteți să prindeți documentarul românesc „Frații Dabija” la Festival des Films du Monde. În total, cinci filme românești au fost alese pentru ediția din acest an.

Pentru pasionații de fotografie, s-a deschis și expoziția World Press Photo la Marché Bonsecours. Intrarea costă 13$ (10$ pentru elevi și studenți).

Sâmbătă începe ediția din acest an a festivalului Flamenco. Concerte, demonstrații, lecții de dans și fado, plus o duminică flamenco pe strada Bernard din Mile End. Așa a arătat anul trecut:

Continuă și Piknic Electronik pentru cei cu chef de dans pe alt gen de muzică.

Poate cel mai haios eveniment din acest weekend este cursa Red Bull Boîte à Savon de duminică. Șoferi experimentați sau nu își vor da drumul la vale în mașinării care mai de care mai ciudate construite cu mâinile lor.

După ce scăpați de nebunia de la Red Bull, dați o fugă până în parcul Jarry (metro De Castelnau) pentru o siestă muzicală. Sâmbătă și duminică vor cânta Millimétrix, Franck Dadure, 10 000 Horses,  Cordame Trio, Princess Project și Organ Mood. E gratuit.

Iar pe când se lasă seara, magia pune stăpânire pe grădina botanică. Lampioanele chinezești vor lumina ca în fiecare an grădinile Chinei și Japoniei.

Dacă doriți să profitați de weekendul lung în aer liber, puteți să dați o fugă la cules de mere la una din cele 20 de livezi aflate în apropierea Montrealului. Aici am pregătit o hartă a lor. La ce cald va fi în zilele care urmează, nici statul la plajă nu e exclus.

Iar de nu vă place nimic din cele de mai sus, poate intrați într-o sală de cinema. Iată ce filme puteți vedea în acest weekend:

Un weekend excelent să avem!