Manifestanți pro și contra imigranți s-au confruntat în Montreal

Imagini Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Grupurile au fost separate de polițiști de la începutul manifestației.

Câteva sute de manifestanți, împărțiți în grupuri pro și contra imigranți s-au confruntat în această după-amiază în centrul Montrealului.

De o parte, peste o sută de persoane au sosit în Place Emilie-Gamelin pentru a protesta împotriva proiectului de lege 59 care interzice discursul instigator la ură sau violență.

Manifestanții din acest grup au scandat lozinci pentru libertatea de exprimare. Câțiva dintre ei s-au exprimat împotriva schimbării politicii de imigrare a Canadei în acest moment.

Despărțiți de două rânduri de polițiști, un grup la fel de mare a organizat o contra manifestație care denunța cea organizată inițial ca fiind fascistă și anti imigrație. Aceștia au susținut că membri ai Pegida (organizație de extremă dreaptă) sunt în spatele primei manifestații.

Spiritele s-au încins, iar cei care militau pentru toleranță, integrare și pro imigrare au ajuns să-l ia la bătaie pe un membru al manifestației care milita pentru libertatea de exprimare.

Grupurile au fost ținute la distanță de polițiști în echipament de revoltă. Marșul împotriva legii 59 nu a mai putut avea loc.