Laval spune nu conductei Energy East

Foto courtesy primăria Laval.

Vecinii Montrealului nu vor conductă petrolieră pe teritoriul lor.

Laval este primul oraș important canadian care se pronunță ferm împotriva proiectului Energy East Pipline.

Primarul Marc Demers a depus la comisia de mediu a zonei metropolitane Montreal decizia prin care orașul se opune proiectului companiei TransCanada de a construi o conductă petrolieră care ar străbate Quebecul.

Autoritățile din Laval s-au întâlnit cu reprezentanții companiei TransCanada în luna august, însă aceștia nu au fost în măsură să răspundă temerilor orașului.

„Avem puterea să blocăm această conductă și să trimitem dezvoltatorii în altă parte”, a declarat într-un comunicat de presă Marc Demers, primarul Lavalului.

Reprezentanții orașului se vor întâlni cu alți aliați în lupta împotriva conductei petroliere Energy East pentru a stabili un plan de acțiune comun. Marc Demers speră să convingă alte orașe să adopte o poziție similară cu cea a Lavalului.

Proiectul Energy Eatst al companiei TransCanada presupune transportarea de țiței pe o conductă veche de 40 de ani din Saskatchewan pânâ în Ontario. Până acum, conducta transporta gaze naturale. Din Quebec până în Saint John, New Brunswick ar urma să fie construită o conductă nouă.