Cotidianul La Presse va renunța la ediția tipărită

Foto Știri de Montreal.

După 131 de ani de istorie, La Presse nu va mai apărea pe hârtie în timpul săptămânii.

După ce a revoluționat media din Canada cu aplicația LaPresse+, cotidianul La Presse renunță la ediția tipărită de luni până vineri. Singura ediția care va mai apărea pe hârtie este La Presse de weekend.

Începând cu 1 ianuarie, 2016, cititorii ziarului vor trebui să se mulțumească cu situl și cu excelenta aplicație pentru tablete LaPresse+ (iPad sau Android).

Președintele și editorul ziarului, Guy Crevier, a declarat în până acum aplicația gratuită este consultată de 460.000 de utilizatori în fiecare săptămână.

Guy Crevier spune că decizia de afaceri anunțată astăzi vine după o scădere constantă a veniturilor obținute de industrie din publicitate. Încasările ziarelor nord-americane au scăzut cu 63% între 2006 și 2013. Aceasta înseamnă 29 de miliarde de dolari mai puțin.

Tirajele ziarelor care nu sunt gratuite au scăzut în aceeași perioadă cu 22%.

Platforma digitală a cotidianului La Presse a costat 40 de milioane de dolari și este una dintre cele mai bine gândite aplicații media din lume.

Toronto Star, ziarul canadian cu cel mai mare tiraj din țară a achiziționat de curând platforma LaPresse+ pentru a-și lansa propria aplicație StarTouch.

Rămâne de văzut câte alte publicații din Montreal vor urma exemplul cotidianului La Presse.