Sondaj CROP/LaPresse: NDP domină în Quebec

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Sondajul CROP a fost efectuat în perioada 12-17 august.

Democrații conduc detașat în intențiile de vot ale populației din Quebec, arată un sondaj de opinie CROP comandat de cotidianul La Presse.

Dacă ar avea loc alegeri azi, un rezident din doi ar vota NDP. Partidul condus de Mulcair ar fi votat de 47% dintre cei intervievați. NDP a fost votat de 42,9% dintre rezidenții provinciei la alegerile trecute.

Liberalii se clasează pe poziția a doua la o distanță uriașă. Justin Trudeau a reușit să convingă doar pe 20% dintre cei intervievați că ar avea stofă de prim ministru.

La întrebarea „cine ar fi cel mai bun prim ministru?41% dintre cei intervievați au răspuns Thomas Mulcair. Despre Justin Trudeau, 15% cred că ar fi un bun prim ministru. Stephen Harper vine pe ultimul loc dintre cei trei. Doar 13% dintre participanți au răspuns că ar fi un prim ministru bun.

 

Sondajul a fost condus de CROP pe un eșantion de 1.000 de persoane în perioada 12-17 august. Rezultatele au fost ponderate pentru a reflecta distribuția populației din Quebec. Eșantionul nu a fost ales probabilistic, iar calcului unei marje de eroare nu se aplică.