Simona Halep a abandonat în finala Rogers Cup

Foto courtesy Naparazzi.

Simona a primit îngrijiri medicale de două ori în timpul partidei care a durat două ore și jumătate.

Sportiva româncă a abandonat la Toronto în fața Belindei Bencic după trei seturi 6-7(5), 7-6,(4), 0-3, după un meci foarte greu, în care s-a accidentat și a părut extrem de obosită.

Halep (23 de ani, locul 3 WTA) a jucat finala de la Toronto împotriva Belindei Bencic (18 de ani, locul 20 WTA), deși și-ar fi dorit o confruntare cu Serena Williams.

Simona a greșit mult în prima parte a meciului, iar elvețianca nu a trebuit să muncească foarte mult. Simona a revenit și a preluat conducerea cu 5-4, iar apoi a cerut time-out și a primit îngrijiri medicale la piciorul stâng.

După mai bine de o oră, primul set a fost câștigat de Bencic (7-6) la tie-break. Simona a cerut pauză de vestiar după primul set.

A venit rândul Simonei să câștige al doilea set la tie-break (7-6), după încă o oră și ceva de luptă incredibilă. Simona a primit îngrijiri medicale și în timpul celui de-al doilea set, când i-a fost luată și tensiunea pe teren. Simona părea că are probleme cu căldura și părea deshidratată. Meciul a avut loc la aproape 40 de grade, sub un soare ucigător.

Condusă cu 3-0 în cel de-al treilea set, Simona a abandonat.

Arbitra a învățat să spună “Mulțumesc!”

Suporterii români și-au făcut din nou simțită prezența, încurajând-o zgomotos pe Simona din tribune. Comentatorul televiziunii publice canadiene CBC a remarcat încă de la începutul meciului: “Simona, Simona! Trebuie să ne obișnuim să auzim acest nume din tribune.”

Arbitra meciului a spus la un moment dat “Mulțumesc!”, încercând să facă liniște în tribune.
Bencic a câștigat astfel ceea ce ar fi reprezentat titlul cu numărul 12 din cariera Simonei.

Cele două sportive s-au mai întâlnit o singură dată, în 2014, la Wimbledon, când Simona a câștigat cu 6-4, 6-1.

Cea mai mare surpriză a campionatului a venit ieri în semifinale, când tânăra și neexperimentata Bencic a reușit să o învingă pe numărul 1 mondial, Serena Williams, în trei seturi 6-3, 5-7, 6-4.