Montreal, pe locul 8 în America de Nord la calitatea vieții

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Canada domină topul calității vieții în America de Nord.

Topul 10 al calității vieții în America de Nord este dominat de orașe canadiene. Nu mai puțin de șase orașe din țara frunzei de arțar sunt pe lista întocmită de Numbeo.com.

Montreal se clasează în acest top pe locul 8, obținând un punctaj mai slab la indicele de siguranță și la puterea de cumpărare a populației.

Ottawa ocupă prima poziție în acest top, urmată de Calgary și Edmonton. Winnipeg se clasează pe poziția a 6-a. Ultima poziție în top 10 este ocupată de Vancouver.

Totonto apare în top pe poziția 12 și pierde multe puncte din cauza raportului dintre venituri și prețul proprietăților. Din cele 15 orașe mari din America de Nord aflate în top, numai New York stă mai prost decât Toronto la acest capitol.

Top 10 America de Nord

1Ottawa, Canada
2Calgary, Canada
3Edmonton, Canada
4Denver, CO, SUA
5Boston, MA, SUA
6Winnipeg, Canada
7Seattle, WA, SUA
8Montreal, Canada
9Houston, TX, SUA
10Vancouver, Canada

Ottawa și Calgary surprind plăcut, clasându-se pe locurile 3, respectiv 7 în topul orașelor cu cea mai bună calitate a vieții din lume.

La nivel mondial, Montreal ocupă locul 36, Vancouver 28, iar Toronto se clasează pe poziția 33.

O surpriză și mai plăcută ne face Cluj-Napoca. Orașul de la poalele Feleacului se află pe poziția 53, mai bine clasat decât Paris sau Londra sau New York. Și București intră în top pe locul 74.

Pentru a calcula calitatea vieții, Topul Numbeo, care clasează 97 de orașe importante din lume, folosește mai multe formule care iau în considerare diferite criterii, de la poluare și siguranță, până la puterea de cumpărare și durata navetei zilnice.