Montreal de weekend

Foto Cristian Mijea / Arhiva Știri de Montreal.

Profitați de weekend, săptămâna viitoare va fi ploioasă și rece.

Vremea se arată perfectă în weekendul ce urmează. Sâmbătă vom avea 24 de grade, iar duminică vom ajunge la 27ºC. Vreme numai bună de plajă. Oricum evenimentele încep să se rărească.

Pentru că vom avea un weekend cu muzică country, am ales Neko Case pentru piesa din această vineri. Cu genul ăsta a început cântăreața din Vancouver. Dar să vedem ce se întâmplă prin oraș.

Avem un eveniment anual de neratat! Muzeul de arheologie și istorie Pointe-à-Callière pregătește în acest weekend piața în atmosfera secolului XVIII. E frumos de fiecare dată și e plin de activități pentru toată familia.

Au început și soldurile pentru începerea școlii. Aici participă și Saint Hubert Plaza din Mica Italie. Strada este închisă, vor fi concerte, va fi circ.

Festival Mode&Design continuă în Place des Festivals cu defilări de modă în aer liber, cu conferințe, filme la Cinéma du Parc și shopping.

În NDG, Monkland Village își închide strada cu același nume pentru „Flavours of Monkland”, un festival cu mâncare și concerte.

Tot cu mâncare se ocupă și festivalul Omnivore. Sosit în oraș acum cinci ani, tânărul festival aduce în Montreal demonstrații culinare și bucătari renumiți.

La Jardins Gamelin vine un mic festival de muzică country cu intrarea gratuită și concerte care încep la ora 14:00 și se termină la 21:00. Cel puțin show-ul tribut lui Johnny Cash trebuie să fie bun.

Dacă aveți chef de un road trip până la Mont Tremblant, veți găsi un festival Yoga cam scump, dar care se jură ca aduce un grup remarcabil de instructori de yoga și meditație, muzicieni, artiști și bucătari vegetarieni.

Iar pentru cei care vor să intre într-o sală de cinema, iată filmele din această săptămână:

Weekend minunat să avem!