Montreal de weekend


Nu suntem niciodată pregătiți pentru luna al cărei nume începe cu S.

Uite că a venit și ultimul weekend din august. Unul frumos, cu soare și 25-26 de grade. Știm că o tot dăm în sus cu plaja, dar imediat n-o să mai putem, așa că go, go, go.

Altfel, e rost de party în acest weekend. Să începem cu un pic de blues tuareg pe care-l veți putea asculta live, în curând, la POP Montreal. Vieux Farka Touré îl cheamă.

Avem festivalul de film! A 39-a ediție a Festival des Films du Monde se derulează în Montreal. Organizatorii au ales cinci filme românești pentru ediția din acest an. Prima producție românească este proiectată duminică.

Strada Mont-Royal vă așteaptă cu soldurile de final de sezon. Magazinele se revarsă în stradă, muzicanții apar la colțul drumului, animatorii sunt pregătiți. Numai să nu vă uitați portofelul. O să avem și „manifestări artistice”, zic organizatorii. Evenimentul se cheamă „Nuit Blanche sur Tableau Noir” și are ca temă cinematografia.

Tot film vă propune și săptămâna artei în NDG. Vineri seara (20:00), vor fi proiectate pe fațada Empress Theatre scurt metraje care au legătură cu cartierul. O sa mai găsiți poezie și operă în parc, toate gratuite.

Să trecem la mâncare! În acest weekend avem Oysterfest. Dacă sunteți tare pofticioși mergeți până în Vechiul Port. Nouă ne-a trecut pofta imediat ce am văzut că biletul de intrare e 40$.

Mai bine Chromatic Fest cu activități gratuite și pentru părinți și pentru copii la Jardins Gamelin. Concerte, ateliere de desen și graffiti… E? Asta vă lipsea în casă, un copil care se apucă să deseneze pereții, nu?

Apropos de copii, dacă vă gândeați să le mai găsiți ceva activități, puteți da o fugă până la școala românească Junimea. Organizează ziua porților deschise sâmbătă între orele 10 – 13.

Tot pentru copii avem un festival de marionete și un carnaval. Marionnettes plein la rue a programat 30 de spectacole gratuite între orele 11 și 17, la Metro De l’Église. Carnavalul CJA se va ține duminică în parcul Trudeau din Côte Saint-Luc.

Screen Shot 2015-08-28 at 17.18.04

Pentru pasionații de fotografie, s-a deschis și expoziția World Press Photo la Marché Bonsecours. Intrarea costă 13$ (10$ pentru elevi și studenți).

Continuă și Piknic Electronik pentru cei cu chef de dans. Duminică au DJ invitați din Spania. Mixează Pionales și Sau Poler.

Pentru punkerii adevărați avem Fattal Fest. E gratuit. Organizatorii sunt nevoiți să amintească publicului să nu facă sex pe holuri, să-și adune rahatul după câini și sa fie „FUCKING RESPECTFUL AIGHT?!?!?!”. De aia am menționat că e pentru hardcore punks. Mult mai blând este Passovah, un festival de muzică pentru artiștii locali.

Cam asta fu. Dacă nu vă place festivalul de film și vreți ceva mainstream, iată și filmele care au intrat în cinematografe în această săptămână:

Weekend minunat să avem!