Montreal de weekend

1

Metale și blues, mașini clasice, hip-hop, skateri și un festival cu pisici.

Plus baloane cu aer cald. Ne așteaptă un weekend plin de evenimente. Vom avea două zile cu cer variabil, 25 de grade și poate ceva ploaie duminică. Iar pentru că avem blues, asta-i piesa din această săptămână.

Acesta e weekendul Heavy Montreal. Korn, Iggy Pop, Faith no More Slipknot și Lamb of God vin în parcul Jean Drapeau. Din păcate, ca tot ce e organizat de Evenko, e scump: 85$ pentru o zi, 230$ pentru toate trei.

Acum, pisici. Le Griff, festivalul filmului felin va avea loc sâmbătă în Place Shamrock din Mica Italie. Activitățile încep la ora 15:00, iar proiecțiile de filme la ora 19:30.

Apoi, baloane. A început Festivalul baloanelor la St-Jean-sur-Richelieu cu peste 125 de baloane din Quebec, Canada, SUA, Franţa şi Brazilia. Baloanele îşi iau zborul de două ori pe zi, la răsărit (6:00) şi la apus (18:00).

După aia, mașini. Dacă veți da o fugă sâmbătă până în Rigaud vă veți nimeri în mijlocul Hot Rod & Kustom Rumble, o întâlnire a iubitorilor de mașini de epocă. Pin-up girls și concerte pe seară. Aici găsiți o galerie foto de anul trecut.

Festiblues a început ieri și se va încheia duminică. Patru zile cu patruzeci de spectacole pentru 10$ pe zi sau 22$ pentru toate concertele în parcul Ahuntsic.

A început și ediția 20 a Underpressure, un amestec de graffiti, street dance, emcee, dj’s și skateboards. Se întâmplă pe Sainte-Catherine, între Sainte-Elizabeth și Berger.

Sâmbătă se va sărbători Saint Laurent Day în parcul Beaudet de pe bulevardul Decarie. Activitățile încep la ora 11 cu un show de mașini de epocă. În rest, găsiți porumb copt, activități pentru copii, muzică live. În plus, e gratis.

Polițiștii călare se vor opri sâmbătă în Saint-Lazare, singurul oraș din Quebec în care vor prezenta spectacolul RCMP Musical Ride. Începe la ora 14:00, costă 10$, iar toți banii sunt donați pentru cercetare în domeniul cancerului. Biletele pot fi cumpărate pe site-ul cedars.ca.

A început și săptămâna italiană. Mai multe parcuri din Montreal se transformă în spații de concert și joacă. Cele mai importante evenimente sunt programate pentru weekendul următor.

Încep și calificările la Cupa Rogers. Fetele vor juca la Toronto, iar bărbații la Montreal, pe stadionul Unipix. Începând cu ora 9, copiii pot juca tenis, pot lua lecții de dans sau pot obține autografe de la jucători.

Tot sâmbătă vom avea un festival polonez în Parc des Faubourg. Muzică și dansuri populare, workshopuri de gătit și concursuri de mâncat cârnați. Ba chiar puteți învăța să dansați polka.

Na, și dacă nimic nu vă convine, astea-s filmele din această săptămână:

Un weekend excelent să avem!

One Response