Montreal aduce industria taxiurilor în secolul 21

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Măsurile vor fi luate în special pentru a contracara serviciile companiilor de tip Uber.

Primarul Denis Coderre a anunțat în această dimineață mai multe modificări la regulamentul de funcționare a taxiurilor din Montreal.

Prima măsură a „planului de acțiune” a fost anunțată deja și va intra în vigoare în data de 15 octombrie. De la această dată, toate taxiurile sunt obligate să accepte plata cu carduri de credit și debit.

În cursul anului următor (2016), toate taxiurile de pe insulă trebuie să fie dotate cu camere de supraveghere. Primăria a lansat în acest sens un apel internațional de oferte. Tot la categoria siguranță, toate taxiurile vor fi dotate și cu un buton de panică.

Până în 2017, toate taxiurile vor fi dotate cu sisteme de geolocalizare GPS care vor permite localizarea în timp real a taxiurilor din Montreal.

Primăria Montreal le va cere taximetriștilor să-și doteze mașinile cu aparate de taxare moderne, care sunt conectate la baza de date a Revenu Québec.

Alte măsuri mai puțin populare în rândul șoferii de taxi sunt brenduirea uniformă a mașinilor și a reclamelor de pe taxiuri, precum și un nou cod vestimentar pentru taximetriști.

Montreal dorește și să colaboreze cu ministerul transporturilor pentru montarea mai multor borne de încărcare a mașinilor electrice și pentru crearea unei strategii pentru migrarea flotei de taxiuri către mașini cu 0 emisii (electrice).