McGill – pe locul 3 în topul universităților canadiene

Universitatea anglofonă din Montreal se află pe locul 64 în lume.

Cea mai bună universitate din Canada este University of Toronto (locul 25 mondial), urmată de University of British Columbia (locul 40 mondial), potrivit clasamentului anual Academic Ranking of World Universities, realizat de Center for World-Class Universities al Shanghai Jiao Tong University.

Canada are 20 de universități în top 500 Academic Ranking of World Universities. Practic, majoritatea instituțiilor superioare de învățământ intră în clasament.

Université de Montréal ocupă locul 5 în Canada (la egalitate cu University of Alberta), iar Université du Québec, rețea din care face parte și UQAM, împarte locul 19 în Canada cu Carleton University, din Ottawa.

Universitati_Ranking_Canada

Primele 3 universități din lume sunt americane

Pe locul 1 în lume se află Harvard University, urmată de Stanford și de Massachusetts Institute of Technology (MIT). Americanii au 16 universități în primele 20 cele mai bune universități din lume.

Nicio universitate românească nu apare în acest clasament.

Academic Ranking of World Universities este realizat din 2003. Printre indicatorii folosiți pentru a clasifica universitățile se află numărul de absolvenți care au primit Nobelul, numărul cercetătorilor care sunt citați de către Thomson Reuters, numărul de articole publicate în reviste de specialitate etc. Clasamentului i se reproșează faptul că se bazează prea mult pe premiile primite și că minimizează importanța calității predării și științele umaniste.

Universitati_Global_Rank

Un clasament internațional similar este realizat de QS World University Rankings. Potrivit acestora, McGill se clasează pe locul 21 în lume, cu o poziție sub University of Toronto (20). În clasamentul QS, University of British Columbia este a treia cea mai bună universitate din Canada și a 43-a din lume.