Imigrare Express Entry: 4 din 10 candidați nu sunt eligibili

FOTO: Arhiva Știri de Montreal

Aproape 113.000 de persoane s-au înscris în baza de date în 6 luni.

Bilanțul la jumătatea anului de la introducerea sistemului Express Entry arată că din cei aproape 113.000 de candidați care s-au înscris în baza de date, doar 12.017 (10,6%)fuseseră invitați să aplice pentru rezidență permanentă.

Aproximativ 43% din candidați (48.723) au fost declarați neeligibili, potrivit datelor Ministerului Imigrării și Cetățeniei, în timp ce 6.440 de persoane și-au retras aplicația.

În data de 6 iulie, în baza de date Express Entry erau înregistrați 41.218 candidați al căror profil era eligibil pentru rezidență (dar care nu fuseseră selectați încă pentru a primi invitația oficială să își pregătească dosarul).

 

Sistemul Express Entry a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015. Cei interesați să emigreze în Canada (cu excepția celor care vor să vină în Quebec) trebuie să adune cât mai multe dintre cele 1.200 de puncte posibile pentru a primi o invitație oficială să-și pregătească dosarul. Candidații primesc 600 de puncte dacă au deja o ofertă de muncă sau dacă au fost deja selectați de provincie. Candidații cu punctaj ridicat au șanse mai mari să primească invitația.

 

În primele șase luni, Guvernul a trimis 12.928 de invitații oficiale pentru începerea dosarului de rezidență. Ministerul explică diferența între numărul de invitații și numărul de candidați invitați să aplice (12.017) prin faptul că unii candidați primesc invitația, se retrag din baza de date, iar apoi se reînscriu și primesc o altă invitație.

Majoritatea candidaților invitați să își facă dosarul în primele patru runde aveau deja oferte de job în Canada . Începând cu luna martie, Guvernul a început să trimită invitații și aplicanților care nu aveau ofertă de job.

Quebecul va avea un nou sistem de imigrare până la sfârșitul acestui an, similar cu modelul federal.

Mai multe despre sistemul Express Entry aici.