Cinci filme românești la Festival des films du monde

Lungmetrajul lui Vlad Păunescu, Live, este proiectat în categoria First Films World Competition.

Cristina Iacob, Tudor Giurgiu și Vlad Păunescu la festivalul din Montreal.

Festivalul de film din Montreal a inclus cinci filme românești pe lista proiecțiilor care vor rula în perioada 27 august – 7 septembrie la Cinéma Quartier Latin.

Festival des films du monde este singura competiție de film din America de Nord recunoscută de către FIAPF (Federația Internațională a Asociațiilor Producătorilor de Film).

Pe 30 august, de la ora 13:30, va fi proiectat primul film românesc din festival, De ce eu? (Why me?), în regia lui Tudor Giurgiu. Filmul va fi prezentat în categoria Focus on World Cinema. O a doua proiecție va avea loc, luni 31 august, de la 9:00.

Tot în categoria Focus on World Cinema, Poveste de dragoste (Love is a story), ultimul lungmetraj al Cristinei Iacob, cu Dragoș Bucur și Raluca Aprodu în rolurile principale, va fi proiectat luni 31 august (12:30) și marți, 1 septembrie (21:30).

Cu Rodica Lazăr și Tudor Chirilă în rolurile principale, lungmetrajul lui Vlad Păunescu, Live, este proiectat în categoria First Films World Competition. Live este, de altfel singurul film românesc din competiția festivalului și va fi proiectat luni, 31 august, de la 17:00, și marți, 1 septembrie, de la 10:30.

La categoria documentare, vom putea vedea Frații Dabija (The Dabija Brothers) al lui Cătălin Drăghici vineri, 4 septembrie, de la ora 18:00 și duminică, 6 septembrie, de la 14:30.

Avem și un scurtmetraj românesc pe 2 septembrie de la ora 12:00: Mesagerul (The Message), în regia lui Radu Potcoavă.