Pentru Montreal, gimnastica înseamnă Nadia Comăneci

Imagini Cristian Mijea / Știri de Montreal.

După 39 de ani, Nadia s-a aflat din nou în centrul atenției Montrealului.

Des québécois pure laine ținând în mână poze cu Nadia Comăneci,  campioni olimpici canadieni pe care i-a inspirat, români îmbrăcați în ie sperând să obțină un autograf.

Hotelul Queen Elizabeth i-a rezervat camera în care John Lennon și Yoko Ono au organizat faimosul „Bed In” și au înregistrat „Give Peace a Chance”.

O mulțime de copii care o așteaptă îmbrăcați cu atenție de profesorii lor ca să nu omită steagul României. Toată lumea scandează NADIA.

Campioana olimpică la natație, Annie-Pelletier postează pe Twitter un selfie făcut în camera ei ca să arate că încă mai are o poză cu Nadia Comăneci la olimpiada din ’76 lipită pe perete.

O doamnă a venit cu un album foto: „O să-i placă tare mult! Serios! Există doar câteva exemplare. A fost cadoul meu de Crăciun pe care l-am cerut în 76 părinților mei.”

„Nadia influențează încă acest sport”, spune despre gimnastică un antrenor care are grijă de o mână de copii ce fac demonstrații la bârnă și cal cu mânere. „După ce au luat medalii, cei inspirați de ea sunt acum antrenori și produc în continuare campioni olimpici”.

Tot Nadiei i-a fost rezervat un loc de cinste înaintea aprinderii cercurilor olimpice. După prezentarea medaliaților olimpici canadieni și o scurtă trecere în revistă a câtorva olimpici internaționali, a fost înregistrarea evoluției Nadiei Comăneci la olimpiada din Montreal cea care a încheiat omagiul adus atleților olimpici.

La 39 de ani după ce a atins perfecțiunea, prima Regină a gimnasticii a vizitat din nou Montrealul. Iar Montreal nu a uitat-o și a tratat-o regal.