Părinții canadieni primesc azi ~500$ alocație/copil

Guvernul Canadian face viramente și trimite astăzi cecuri în valoare totală de 3 miliarde de dolari.

Astăzi vor fi făcute plățile alocațiilor pentru copii pe prima perioadă a anului 2015. Familiile canadiene vor primi 520$ pentru fiecare copil mai mic de șase ani și 420$ pentru cei cu vârsta cuprinsă între 6 și 17 ani.

O familie cu doi copii va primi în aceste zile până la 1000$ ajutor pentru creșterea copilului de la guvernul canadian.

În jur de 3,8 milioane de familii vor beneficia de această măsură. În același timp, în jur de 200.000 de familii canadiene nu au aplicat pentru acest ajutor, conform estimărilor guvernului.

Canada plătește în acest an 160$/lună pentru copii mai mici de 6 ani și 60$/lună pentru cei între 6 și 17 ani. Aceasta se ridică la 1.920$ pe an, respectiv 720$ pe an pentru copiii mai mari de 6 ani.

Suma este plătită indiferent de veniturile familiei. Două treimi din familiile care vor beneficia de alocația pentru copii sunt familii cu venituri medii și mici. Ajutorul pentru creșterea copilului este însă impozabil.

Opoziția critică decizia guvernului de a plăti retroactiv alocațiile cu trei luni înainte de începutul campaniei electorale. Atât NDP, cât și Partidul Liberal le consideră campanie electorală folosind bani publici.

De altfel, conservatorii trimit deja mesaje electorale alegătorilor. „După ce a echilibrat bugetul Canadei, Guvernul Harper ajută familiile canadiene să și-l echilibreze pe cel propriu”, a declarat azi ministrul conservator Pierre Poilievre.

Conservatorii au declarat că întârzierea plăților se datorează doar provocărilor logistice generate de schimbările aduse programului.

Mai mult, împotriva regulilor guvernului, ministrul Poilievre a anunțat plățile în această dimineață îmbrăcat în culorile și purtând sigla Partidului Conservator.