NASA a găsit o rudă mai bătrână de-a Pământului

Pământul și Kepler-452b.
Foto courtesy NASA/JPL-Caltech/T. Pyle

Misiunea Kepler a descoperit o planetă pe care ar putea exista viață similară cu cea de pe Terra.

NASA a confirmat descoperirea unei planete de mărimea Pâmântului care orbitează în raza locuibilă a unei stele asemănătoare soarelui nostru.

Kepler-452b este cea mai mică planetă descoperită până acum care orbitează o stea de tip G2, adică la fel ca soarele nostru. NASA declară că pe planetă ar putea curge apă.

Ruda noastră mai bătrână este cu 60% mai mare decât Terra. Deși masa și compoziția sa nu au fost încă determinateă, studii deja efectuate sugerează că planetele de mărime similară cu Kepler-452b au șase mari să fie solide, chiar pietroase.

Kepler-452b are nevoie de 385 de zile pentru a face o rotație completă în jurul stelei sale. Soarele planetei are 6 miliarde de ani, cu 1.5 miliarde mai bătrân decât soarele nostru.  Are aceeași temperatură, este cu 20% mai luminos și are un diametru cu 10% mai mare.

Kepler, telescopul spațial al agenției NASA, a descoperit până acum în jur de 12 planete similare Pământului pe care ar putea exista viață.

Reprezentarea grafică de mai sus prezintă planetele similare cu Pământul pe care ar putea exista viață. De la stânga la dreapta, Kepler-22b, Kepler-69c, proaspăt descoperita Kepler-452b, Kepler-62f și Kepler-186f. Ultima planetă din poză este Terra. Credits: NASA/Ames/JPL-Caltech

Reprezentarea grafică de mai sus prezintă planetele similare cu Pământul pe care ar putea exista viață. De la stânga la dreapta, Kepler-22b, Kepler-69c, proaspăt descoperita Kepler-452b, Kepler-62f și Kepler-186f. Ultima planetă din poză este Terra.
Credits: NASA/Ames/JPL-Caltech

Pentru mai multe informații accesați situl NASA.