Montreal de weekend

Dream Koala – Osheaga 2014. Foto oferită de organizatori.

Poate ne plouă, poate nu ne plouă, zice Meteo Media.

A sosit și luna lui Gustar. Apar legumele și fructele ieftine în Jean Talon. Meteorologii ne spun că avem șanse între 40% și 50% să ne plouă sâmbătă. Duminică anunță numai nori.

Și a început cel mai tare festival de muzică din Quebec. Osheaga a pornit amplificatoarele în Jean Drapeau, spre disperarea rezidenților din Saint Lambert și bucuria melomanilor din Quebec, Ontario, Vermont și nordul New York-ului.

Black Keys, alt-J, Edward Sharpe & The Magnetic Zeros sau Future Islands se află printre cele peste 100 de trupe care vor concerta în acest weekend.

Organizatorii au pregătit o surpriză plăcută și iubitorilor de rap și Hip-Hop: Kendrick Lamar și NAS.

În centrul Montrealului, Festivalul Présence autochtone propune o mulțime de activități, film în aer liber și o paradă (sâmbătă, ora 16:00, Dorchester Square) la care vor fi prezenți peste 700 de participanți costumați, conform organizatorilor.

Sâmbătă este ultima zi a festivalului de muzică electronică MEG (Montreal Electronic Groove). Festivalul de film fantastic (Fantasia) mai ține până joi.

Dacă vreți să stați mai pe tihnit, avem Marché des Possibles. Biergarden în aer liber, food trucks, concerte și produse artizanale.

Din ciclul „mergeți că se termină”, este ultimul weekend Zoofest și vom avea ultimele artificii din cadrul competiției organizate de Loto Quebec. Artificiile de sâmbătă seara aduc un tribut Madonei.

Altfel, ce ziceți de niște bărbați în fuste care aruncă bolovani și bușteni? Scoțienii se întrec duminică la Highland Games Sâmbătă de la ora 8 dimineața până la 8 seara. Vor fi și dansuri.

Dacă vă e dor de gheață, puteți să luați patinele și să dați o fugă sâmbătă seara la Le 1000. Va fi o seară de muzică disco pe patine.

În cazul în care „câteodată mergeți și la film”, iată care sunt filmele ce au intrat în această săptămână în cinematografe.

Un weekend răcoros să avem!