Montreal de weekend

Foto Arhiva Știri de Montreal.

Concediul muncitorilor din construcții și al multor alți rezidenți din Quebec începe cu ploaie.

Vremea nu se arată foarte prietenoasă în acest weekend în Montreal. Ploile de la noapte ar trebui să se oprească sâmbătă dimineața și să lase loc unei zile cu cer variabil. Cică vom avea 40% șanse să ne plouă. Duminică va ploua, așa zice Environment Canada.

Acum, ca norocul, avem un festival de film fantastic ca să visăm la o vară mai caldă în care nu plouă niciodată în weekend. Mergeți la Fantasia dacă vă simțiți aventuroși. E festivalul filmului ciudat, cu selecții din Japonia, Coreea de Sud sau Filipine. Sau cu cel mai periculos film turnat vreodată. Iată patru selecții:

Dacă vă plac sporturile extreme, mergeți neapărat la Stade Olympique. Începe festivalul Jackalope cu skateboarderi, biciclete BMX, motocross, highlining și alpinism. Nu vor lipsi muzica și food trucks.

Avem și de râs, cum deja știți. Just for Laughs și varianta mai puțin corporatistă a acestuia, Zoofest continuă până la sfârșitul lunii.

Just for Laughs organizează și parada gemenilor în această sâmbătă de la ora 16:00. Activitățile legate de acest eveniment încep la Pavillon des Sciences al l’UQAM la ora 12:00.

O să avem chiar o petrecere românească la Val David. Dacă vă e dor o zi „à la roumaine” împreuna cu familia, cu prietenii și cu alți co-naționali, dați o fugă la „Câmpul Românescsituat la 1 oră și jumătate de Montreal. Vă va cânta ansamblul folcloric Hora, vor fi mici și bere rece.

E ultimul weekend din Nuits d’Afrique din care au mai rămas 16 reprezentații gratuite. Programul începe la ora 14:30 și ține până la ora 21:30.

Altfel Shakespeare continuă în parc, la fel și artificiile prezentate de mama lor, China. Nici Piknic Electronik nu se oprește (Jean Drapeau).

Iar de va ploua tare, tare, iată ce filme au intrat în sălile de cinema în acest weekend:

Un weekend excelent să avem!