Montreal de weekend


N-a fost ușor, dar am învins! A venit weekendul!

Și vom avea vremea perfectă în acest weekend, poate chiar un pic prea cald. Dacă nu vă place aerul condiționat, e musai să dați o fugă la o plajă. Sau gratis la ștrandurile municipale din Montreal.

Pentru piesa din această săptămână am ales Galaxie – Dragon, un amestec de franceză și engleză, à la Montreal.

Avem SOLDuri pe Sainte-Catherine! Magazinele se revarsă în stradă pentru două zile. Peste 300.000 de oameni sunt așteptați la cel mai mare târg în aer liber din Canada.

BERE avem în Laval. Dap, ați citit bine: Laval a organizat primul Festival al Berii la Centre de la Nature. Spre deosebire de Montreal unde intrarea este gratuită, biletul vă costă 10$. În preț aveți incluse „activități, inclusiv ateliere de degustare”. Berea vă costă între 2$-10$, iar cardurile nu sunt acceptate.

Poate cea mai faină chestie care se întâmplă în acest weekend este POW WOW-ul indienilor Mohawk din Kahnawake. Pene, costume multicolore, muzică și dansuri tradiționale, produse artizanale handmade. Să vă luați o pălărie, în zona spectacolului trebuie să vă protejați de soare. Intrarea costă 8$, parcarea-i gratuită.

Au început și festivalurile Juste pour Rire și Zoofest, (un Just pour Rire mai local și cu Burlesque). Dacă vă place stand up comedy, nu se poate să nu vă găsiți vreun favorit prin program.

Festivalul Internațional Nuits d’Afrique a început și el, însă show-urile gratuite în aer liber vor începe doar de săptămâna viitoare.

Până atunci puteți să dați o fugă în Vechiul Port pentru Festivalul Internațional de Percuție. Puhoi de activități gratuite pentru toate vârstele.

Weekends du Monde continuă. Mexic, Peru, Trinidad, Cuba și Columbia vor fi gazda celor care vizitează parcul Jean Drapeau în acest weekend.

Continuă și Montréal Complètement Cirque și nu oricum, ci cu două reprezentații ale Castellers de la Vila de Gràcia. Sâmbătă vor construi turnuri umane pe Saint Denis (19:40), iar duminică la Stadionul Olimpic (13:45). Galerie foto completă și video aici.

Pentru maniacii jocurilor pe calculator, în acest moment este în desfășurare o etapă a Campionatul Mondial de Counter Strike în Montreal. SWC 2015 CSGO @ MONTREAL este transmis și online.

Pe chill puteți sa vă odihniți oasele la fostul sat efemer, acum numit Village au Pied-du-Courant. Atmosferă super relaxantă și bere la 500ml cu 6$.

Shakespeare in the Park se oprește în parcul Philippe-Laheurte Park din Saint Laurent vineri seara, pentru a se muta în Westmount sâmbătă și duminică.

Și, în sfârșit, dacă vreți să stați la aer condiționat, acestea sunt filmele care au intrat în cinematografe în această săptămână (Minions!!!):

Un weekend relaxant să avem!