Montreal de weekend


Mult mai ușor când avem două săptămâni consecutive scurte, nu-i așa?

A venit, în sfârșit, vara! Avem primul weekend cu 27 de grade constant. Dacă luăm în considerare umiditatea, le vom simți ca fiind peste 30 de grade.

Cum astăzi se împlinesc 44 de ani de la moartea lui Jim Morisson, nu prea avem de ales:  piesa din această vineri vine de la The Doors.

Vorbind de muzică, este ultimul weekend din Jazz Fest, deci ultima șansă să prindeți unul din cele 600 de evenimente gratuite programate de organizatori. Încă mai puteți prinde câteva din recomandările noastre de aici.

În același registru se încadrează Festivalul Internațional de Percuție care se instalează la Marche Bonsecours în acest weekend.

Poate a venit timpul pentru plajă? Dacă vă sună bine, aici e harta plajelor din jurul Montrealului. Indicele UV va fi ridicat, nu uitați crema de plajă!

Sâmbătă va avea loc cea mai colorată paradă din Montreal. Parada națiunilor din Caraibe, Montreal Carifiesta va mărșălui la 12:00 pe Sainte-Catherine între rue du Fort și Philips Square.

A început Montréal Complètement Cirque cu o mulțime de spectacole gratuite în Cartierul Latin, pe Saint-Denis și în Place Émilie-Gamelin. Duminică puteți să vedeți un turn de oameni la TOHU de la ora 15:00! Castellers de la Vila de Gracia sunt în Montreal. Recomandările noastre aici.

Tot duminică puteți să dați o fugă în Jean Drapeau pentru EUROfEST: Romania si culturile europene la Montreal. Ca de obicei, găsiți muzică populară, mititei, gulas, kurtos-kolacs, carnați vienezi, polonezi și bere.

Ca să rămânem la mâncare, cei care au organizat RibFest weekendul trecut, au organizat PoutineFest în acest weekend. După experiența cu coastele, noi zicem că nu au cum să greșească.

Tot pentru ghiftuială, toate Food Truck-urile se adună la Stadionul Olimpic în fiecare prima vineri a lunii. Înarmați-vă cu răbdare, seara e incredibil de aglomerat.

Toți super-eroii vor fi prezenți la Palais des congrès pentru Comiccon. De neratat dacă sunteți pasionați de benzi desenate, cosplay și fantastic.

160 de artiști expun de-a lungul străzii Sainte-Catherine la est de Place Emilie-Gamelin în cadrul festivalului Mtl en Arts.

Și ca să încheiem ziua de sâmbătă în mod spectaculos, a început competiția internațională de artificii. Sâmbătă este rândul Angliei cu un spectacol numit Vive la Différence!

Pentru cei care preferă un cinematograf, iată ce filme au intrat în săli în această săptămână:

Un weekend relaxant să avem!