Marea bălăceală: Sute de montrealezi au sărit în fluviu

Imagini Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Montrealezii s-au adunat pe cheiul Jacques-Cartier din Vechiul Port pentru a se răcori în Saint-Laurent.

În fiecare an, în perioada cea mai călduroasă a verii se organizează marea bălăceală, care permite montrealezilor să facă baie în fluviu. Ediția de anul acesta nu putea avea loc într-un moment mai potrivit, astăzi fiind una din cele mai călduroase zile ale acestei veri.

Cea mai mare baie anuală organizată în Saint-Laurent, Grand Splash, are loc fără întrerupere de 12 ani. Evenimentul este organizat de Comitetul Montréal Baignade, un grup de cetățeni voluntari din Montreal preocupați de lipsa de acces a publicului la plajele fluviului.

Evenimentul are drept scop revendicarea accesului la apa care ne înconjoară. Organizatorii încearcă în același timp să sensibilizeze populația Montrealului asupra protejării apei fluviului.

Montrealezii vor putea face baie în Vechiul Port în vara lui 2017, a anunțat primarul Denis Coderre în această primăvară. Noul ștrand va fi dat în folosință cel târziu în 2017, pentru a sublinia cea de 375-a aniversare a orașului.

Dacă ați ratat Grand Splash, nu-i bai, puteți merge la un ștrand, la vreun parc acvatic sau la una dintre plajele din jurul Montrealului.