Bute va lupta împotriva italianului Andrea Di Luisa

Imagini Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Oponentul lui Bute a fost anunțat marți după-amiază în Boucherville.

Lucian Bute (31-2, 24 KO) se întoarce pe 15 august în ring la Centre Bell pentru un meci împotriva italianului Andrea Di Luisa (17-2, 13 KO), de 33 de ani, campionul european en-titre la categoria semigrea.

Di Luisa l-a bătut pe compatriotul său Roberto Cocco prin KO tehnic în repriza a 11-a pentru a câștiga campionatul european. Italianul nu a pierdut ultimele patru meciuri.

Bute și-a prezentat și noul antrenor. Românul se află acum sub îndrumarea fraților Howard și Otis Grant din Montreal.

„Mi-am regăsit bucuria și plăcerea de a mă antrena, pe care o pierdusem după toate problemele pe care le-am avut și după meciurile pierdute. (…) Vorbind de adversarul meu, este un bun boxer, are mișcări bune, o viteză bună, e campionul Europei. Cred că este un adversar credibil”, a declarat Bute.

Fostul campion mondial la categoria semigrea de 35 de ani revine după o pauză de 18 luni. Lucian Bute a declarat cu ocazia inaugurării Maison olympiquevrea să redevină campion mondial, dacă nu în 2015, cu siguranță în 2016.

Întoarcerea în ring nu va fi ușoară după înfrângerea în fața lui Jean Pascal. De altfel, Lucian Bute a luptat doar de trei ori în trei ani de zile.

Ultimul meci, împotriva lui Roberto Feliciano Bolonti (35-3-0, 24 KO) a fost amânat după ce românul s-a accidentat la spate în timpul antrenamentelor.

Un alt român în ring la Montreal

La gala de pe 15 august va urca în ring încă un român. Super-greul Bogdan Dinu (12-0, 8 KO) se află la prima sa luptă din 2015.

Ultimul meci al lui Dinu a avut loc pe 6 decembrie 2014, când l-a învins pe Frenchman Mickael Vieira în prima rundă.

Biletele vor fi puse în vânzare pe 15 iulie, la ora 10:00 (Bell Centre sau www.evenko.ca). Prețurile variază între 25$ și 250$.