Aplicații mobile indispensabile în Montreal

Zicala „There’s an app for that!”este mai actuală acum decât oricând.

A început timid acum câțiva ani, dar am ajuns să avem acum o mulțime de aplicații, majoritatea gratuite, care ne ajută să ne descurcăm mai ușor în Montreal.

De la plătitul parcării la distanță, până la verificat câte persoane așteaptă la urgențe, există o aplicație care poate fi instalată pe telefoanele inteligente.

Să nu uităm de Twitter. Urmăriți conturile STM (@stm_Orange, @stm_Bleue, @stm_Verte, @stm_Jaune) pentru a fi la curent cu întreruperile serviciului. Dacă tot adăugați conturi, nu uitați de @stirimtl.

FOTO: Cristian Mijea / Arhiva Știri de Montreal
Transport

1. Cea mai bună aplicație pentru transportul în comun este Transit App. Disponibilă pentru iOS și Android. Aplicația aduce într-un singur loc orarul trenurilor, autobuzelor, metroului și integrează BIXI, Car2Go, Communauto și Auto-Mobile

2. Utilizatorii de telefoane care rulează Android pot să folosească Transport MTL. Deși are mai puține opțiuni decât Transit App, Transport MTL are un mare avantaj: funcționează offline!

(Utilizatorii Windows Mobile trebuie să se mulțumească cu aplicația mult mai slabă oferită de STM.)

3. Pentru utililzatorii AMT, aplicația Chrono este indispensabilă. Arată poziția trenurilor pe hartă în timp real, anunță eventualele întârzieri. Disponibilă pentru iOS și Android. Nu există o variantă Windows.

4. Ca să contracareze succesul UBER, Diamond Taxi (iOS, Android) și Taxi Coop (iOS, Android) și-au lansat aplicații. Diamond Taxi poate fi chemat și plătit prin intermediul aplicației mobile. Nu am testat aplicația Taxi Coop.

5. Pentru șoferi care caută benzinăria cea mai ieftină avem GasBuddy (iOS, Android, Win).

6. Pentru a verifica traficul avem Transport Quebec, 511 (iOS,Android).

7. Indispensabilă: P$ Mobile Service pentru Android şi Iphone. Costă câțiva cenți per tranzacţie, dar rămâne în topul celor mai utile aplicaţii ale oraşului.

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

8. Iar dacă vreți un GPS care să vă anunțe unde-i poliția și unde au apărut noile gropi, uitați de Google Maps și încercați cealaltă aplicație a companiei: Waze (iOS, Android, Win)

9. Parcare! Dacă aveți iPhone s-a terminat cu descifratul semnelor contradictorii din centrul orașului. Prkng este o aplicație care vă spune unde aveți voie să parcați, cu condiția să găsiți un loc liber, bineînțeles.

Generale

10. Doctr (iOS, Android). Verificați durata de așteptare în saloanele de urgență ale spitalelor. Vedeți care este cea mai apropiată clinică fără programare sau unde puteți să vă faceți analizele la sânge. O aplicație utilă de care sperăm să nu aveți nevoie.

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

11. Să ciocnim. Și să vedem ce vin se potrivește cu carnea pe care tocmai am găsit-o la ofertă. Și care SAQ e deschis în jur. Aplicație foarte bună a SAQ (iOS, Android).

12. Pocket (iOS, Android). Împreună cu extensia de Chrome sau Firefox (built in), Pocket este aplicația perfectă pentru a termina de citit articolul ăla lung pe care l-ați început înainte de a vă da seama că sunteți în mare întârziere. Click și se duce în telefon pentru a fi citit offline.

13. Mint (iOS, Android). Pentru un atac de cord. Aplicația gratuită de la cei care produc QuickBooks și TurboTax vă consolidează toate conturile și toate cărțile de credit într-un singur loc. Deloc plăcut când a adunat și toate datoriile.

14. CBC Music (iOS, Android). Peste 50 de stații radio cu muzică pentru toate gusturile, de la muzică clasică, la hip-hop și muzică pentru copii.

Folosiți o aplicație genială și am uitat să o menționăm? Lăsați un mesaj ma jos.