Doctr – Aplicație care arată cât de aglomerat e la urgențe

Toate spitalele din Montreal sunt incluse în lista aplicației Doctr.

Mai mulți programatori din regiunea Montreal au lansat o aplicație care poate să vă reducă timpul petrecut în sala de așteptare a spitalelor.

Aplicația se numește Doctr și arată gradul de aglomerare a saloanelor de urgențe, distanța până la spitalul cel mai apropiat, ba chiar și câte cazuri grave sunt la spitalul selectat (pacienți pe targă).

Programatorii au adăugat și lista clinicilor „fără programare”, a laboratoarelor de analize medicale, a cabinetelor de radiologie sau ale celor de CT scan.

Aplicația va oferi lista celor mai apropiate spitale sau clinici medicale în funcție de locul în care vă aflați (geolocation). De asemenea, are listate toate numerele de telefon de urgență, de la 911, până la linii telefonice pentru prevenirea suicidului.

Datele afișate de aplicație sunt actualizate zilnic în regiunea Montreal, Laval și Montérégie.  Restul Quebecului oferă date actualizate în fiecare oră.

Fondatorii sunt în discuții cu Ministerul Sănătății pentru a obține în fiecare oră și datele despre ocuparea spitalelor din regiunea Montreal.

Spitalul de copii din Montreal a lansat în 2014 o aplicație proprie care afișează durata pe care o aveți de așteptat în cazul în care sunteți nevoiți să vizitați salonul de urgențe de aici.

Aplicația Doctr este disponibilă pentru telefoane inteligente folosind sistemul de operare Android sau IOS (Apple).