3.000 de oameni ai străzii în Montreal

Montreal a numărat în luna martie persoanele fără adăpost din oraș.

Deși numărul oamenilor străzii tinde să crească în perioada verii din cauza persoanelor itinerante care se mută aici în sezonul festivalurilor, Montreal ar număra doar 3.016 de locuitori permanenți fără adăpost.

Această cifră a fost publicată în această dimineață de primăria Montreal în urma unei numărători efectuate în data de 24 martie, 2015.

La acea dată, 3016 de oameni se aflau fără un adăpost permanent. Din aceștia, 492 își petreceau noaptea sub cerul liber, 1.066 într-un refugiu, 1.041 într-o casă de tranzit iar 480 în alte locuri (spitale, centre de terapie, la urgență).

Deși imigranții reprezintă 33,2% din populația Montrealului, doar 10% dintre oamenii străzii sunt sunt imigranți. Când vine vorba de femei, însă, procentul de persoane născute în afara Canadei crește la 16%.

Un alt grup distinct este cel al persoanelor autohtone. Aceștia reprezintă tot 10% din numărul persoanelor fără adăpost. De asemenea, veteranii de război reprezintă 6% din numărul total al oamenilor străzii.

Montreal are totuși cel mai mic număr de persoane fără adăpost raportat la populație.

La numărătoare au participat 537 de voluntari și 18 asistenți sociali. Aceștia au numărat oamenii străzii din stațiile de metrou, din Montrealul subteran și de pe străzile orașului. În total 700 de persoane au participat la acest exercițiu.