WiFi gratuit în anumite părți din Vechiul Port

Vechiul Port din Montreal. Foto arhiva Știri de Montreal.

Primăria Montreal a început instalarea de WiFi gratuit în Vechiul Port.

O bună parte din Vechiul Port al Montrealului are de astăzi acoperire WiFi gratuită. De asemenea, rețeaua wireless instalată de primărie deservește și zona Palais des congrès.

Primăria Montreal implementează rețelele WiFi ca parte a strategiei locale pentru un oraș inteligent și digital. 23 de milioane de dolari au fost alocați pe trei ani de zile în acest sens.

Acoperirea rețelei va fi extinsă în lunile care urmează, urmând ca tot centrul Montrealului să fie acoperit înainte de 2017, când Montreal împlinește 375 de ani.

Serviciul a fost gândit pentru a veni în ajutorul turiștilor și oamenilor de afaceri care vizitează Montrealul. Nu este proiectat pentru folosire continuă și nelimitată.

Rețeaua limitează utilizatorii la 1GB pe o perioadă de 7 zile, iar siturile care conțin subiecte sensibile sau ilegale sunt filtrate. Informațiile despre siturile vizitate și alte date care pot identifica utilizatorii pot fi trimise la poliție în caz de activități ilegale.

Până acum doar străzile din jurul primăriei și cele din jurul Palais des congrès au acoperire WiFi. Așa arată până acum:

Harta_Acoperie_WiFi