Salmonella, în carne de pui pane congelată

În Quebec au fost înregistrate 12 cazuri de îmbolnăvire.

Direcția de Sănătate Publică a Canadei (Public Health Agency Canada) a anunțat astăzi că s-au înregistrat 44 de cazuri de îmbolnăvire ca urmare a consumului de carne de pui pane congelată infestată cu salmonella.

În total, 44 de cazuri au fost înregistrate în Ontario, Quebec, Nova Scotia și Newfoundland și Labrador. În Quebec, au fost înregistrate 12 îmbonăviri.

În Ontario au fost raportate cele mai multe cazuri, 28 de persoane fiind infectate cu salmonella. În total, 12 persoane au fost spitalizate și nu s-a înregistrat niciun deces. Infectarea cu salmonella s-a produs între 3 februarie și 23 mai 2015.

Potrivit Direcției de Sănătate canadiene, salmonella este întâlnită frecvent în carnea de pui crudă și în carnea de pui pane congelată. Pentru a evita îmbolnăvirea, carnea trebuie gătită până la o temperatură internă de 74°C (165°F). Dacă gătiți un pui întreg, temperatura internă trebuie să ajungă la 82°C (180°F).

Simptomele infecției cu salmonella includ febră, frisoane, crampe abdominale, dureri de cap, greață, vărsături, diaree și se declanșează de obicei la 6 – 72 de ore după expunerea la bacterie. Persoanele infectate sunt contagioase până la câteva săptămâni.