Montreal de weekend

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Trebuie să ne bucurăm de vremea bună de vineri și sâmbătă. Apoi încep ploile.

Sâmbătă va fi perfect, duminică, El Niño ne va trimite ploaie și frig. Și când spunem frig, ne referim la o maximă de 15ºC. Vreme de toamnă…

Pentru piesa din această vineri am ales Beirut, trupa care deschide Festivalul de Jazz din Montreal. Îi puteți asculta gratis, live, vineri seara de la ora 21:30.

Cum spuneam, Jazz Fest acaparează următoarele două weekenduri și întreaga săptămână dintre ele. Pe lângă concertele din sală sunt programate peste 600 de evenimente și concerte gratuite. Am publicat recomandările noastre aici.

Dacă aveți chef de o atmosferă super-chill, faceți o vizită după-amiaza la Village au Pied-du-Courant. Proiectul este continuarea Satului Efemer de anul trecut (galerie foto aici).

Câteva festivaluri mai mici și-un picnic se încumetă să concureze cu cel mai mare festival de jazz din lume pentru atenția noastră.

Primul curajos este festivalul de muzică barocă, Montreal Baroque. Să nu vă mirați dacă vă nimeriți peste concerte de muzică clasică în Square Phillips.

La polul opus, avem 32 de ore neîntrerupte de muzică electronică! Pe asta puteți dansa dacă vă duceți la festivalul AIM în Parc Carillon (1h30 cu mașina din centrul Montrealului). Biletul de 99$+TVA include și camping pentru cele trei zile.

AIM-2015

Gata cu dansat, să trecem la mâncare că ni s-a făcut foame. Pregătiți-vă papilele gustative pentru ediția a 16-a a festivalului „Un goût des Caraïbes”. Bucătari celebri și rețete tradiționale din locul acela călduros cu mare azurie, în Vechiul Port din Montreal.

Un pic mai departe, tot în Vechiul Port, e porcul. Rib fest începe sâmbătă pe Quai Jacques Cartier. Maeștri ai grătarului din partea de sud a SUA fac o vizită Montrealului cu un camion de BBQ uriaș.

Tot sâmbătă se deschide sezonul pe Câmpul Românesc din Val-David. Asociatia Romana din Canada organizează pe 27 iunie primul picnic al acestui an.

Și, în final, pentru ziua friguroasă de duminică, iată filmele care au intrat în cinematografe în această săptămână.

Un weekend minunat să avem!