Montreal de weekend


Una caldă, una rece după cum se arată până acum.

Cum, necum, dar fix de Sărbătoarea Iei de duminică se anunță ploi. Exact ca anul trecut! În schimb, vremea va fi minunată sâmbătă, deci să profităm.

Update: Organizatorii au amânat Sărbătoarea Iei pentru miercuri, 24 iunie.

Nu o să uitați, nu? Duminică miercuri, 24 iunie la ora 16, în parcul La Fontaine are loc Sărbătoarea Iei! Scoateți ia din dulap și haideți. Găsiți aici mai multe detalii.

Pentru piesa din această vineri i-am ales pe parizienii de la Feu! Chatterton. I-ați prins live la Francofolies?

Că vine vorba de Francofolies, festivalul continuă și în acest weekend. Am publicat aici recomandările noastre dintre concertele gratuite. Alegeți de pe la coadă din listă, primele recomandări au cântat deja.

A început festivalul de muzică folk din Montreal. Dacă vă place muzica folk, dați o fugă lângă canalul Lachine pentru trei zile de Folk Fest. Biletul pentru o zi vă costă 24,50$ și include două băuturi.

Tot în acest weekend începe și festivalul Infringement. Un festival ciudățel în vârstă de 12 ani. Aici puteți găsi spectacole care nu au putut fi prezentate la festivalurile main stream de frică să nu fugă sponsorii. Începând cu poezie și terminând cu burlesc, avem de toate.

Avem și două petreceri gratuite în oraș. Un party pe Fleury unde vă puteți aduce de acasă băuturile alcoolice (poate nu chiar țuică) și un Party la spital. Da, la spital! MUHC inaugurează noul spital cu concerte, mici și bere. Sâmbătă vor concerta Stéphanie Lapointe și Sam Roberts Band, iar duminică Nikki Yanofsky (aici programul: 20, 21 iunie).

Dacă vreți să stați mai pe tihnit, avem Marché des Possibles. Biergarden în aer liber, food trucks, concerte și produse artizanale.

Este ultimul weekend al „anti-festivalului” Suoni per il Popolo. Găziți muzică experimentală, electronică, free jazz, punk sau metal. Biletele nu costă mai mult de 15$.

Tot ultimul weekend dacă aveți chef de teatru: Montreal Fringe Fest, festivalul de teatru independent unde peste 500 artiști vor susține câteva sute de reprezentații.

Și, în sfârșit, pentru cei care vor să intre într-o sală de cinema, iată ce filme au intrat în acest weekend:

Have fun!