Montreal de weekend

14 iunie, 2014 – 514 feluri de bere din toată lumea au putut fi gustate la Festivalul Berii din Montreal.

După o săptămână rece și ploioasă, iată că vine din nou vara.

Ne așteaptă două zile de soare și, în sfârșit, 25ºC. La timp pentru Festivalul Berii, nu-i așa? Vom avea un weekend plin de muzică, teatru și artă murală.

În ton cu festivalurile care au loc în acest moment în Montreal, am ales o mână de francofoni pentru piesa din această vineri. Cam funky, nu-i așa?

Înainte să ne ocupăm de ăi bătrâni, avem un festival pentru copii! Eureka science fair are loc zilele astea în Vechiul Port și e cât se poate de haios. Găsiți aici o galerie foto de la festivalul de anul trecut.

Și acum să trecem la treabă: bere. Mai precis, 475 de feluri de bere. Le găsiți pe toate la Festivalul berii din Montreal. Mai mult, patru dintre berile din festival sunt ale brașoveanului de la KRUHNEN. Intrarea la Palais des congrès este liberă, iar berea vă costă între între 6 și 8$.

La doi pași de Festivalul berii, aveți concerte francofone la Francofolies. Organizatorii au programat 180 de concerte gratuite în Quartier des Spectacles. Puteți găsi aici recomandările noastre.

În cazul în care vreți să ascultați ceva mai main stream, U2 este în oraș. Celebra trupă va concerta la Bell Centre pe 12, 13, 16 și 17 iunie. Biletele pot fi cumpărate aici și costă între 40 și 300$.

Iar dacă vreți ceva mai underground, avem festivalul potrivit. „Anti-festivalul” Suoni per il Popolo prezintă muzică experimentală, electronică, free jazz, punk sau metal. Biletele nu costă mai mult de 15$.

Acesta este și ultimul weekend din festivalul MURAL. Noi l-am vizitat weekendul trecut. Lucrările ar trebui să fie terminate acum. P.S. paella din poză costă 6,25$ porția și merită fiecare cent.

Altfel, mai avem Montreal Fringe Fest, festivalul de teatru independent unde peste 500 artiști vor susține câteva sute de reprezentații.

Puteți și să dansați duminică la Piknic Électronik, în parcul Jean Drapeau. Party-ul începe la ora 14, iar biletul costă 13,50$.

Iar pentru cei care vor să meargă la cinema, deși nu înțelegem de ce și-ar petrece cineva „à l’intérieur” un weekend atât de frumos, iată filmele care au intrat în cinematografe în această săptămână:

Un weekend excelent să avem!