Montreal de weekend

Foto: Cristian Mijea / Știri de Montreal

Deși Grand Prix-ul canadian este capul de afiș, avem multe alte lucruri de făcut în acest weekend.

A sosit și weekendul F1, au aterizat bolizii și au ajuns în Jean Drapeau. S-au desfăcut primele sticle de șampanie pe Crescent street. În total, cinci străzi au devenit pietonale, magazinele s-au revărsat în stradă, food truck-urile s-au instalat și au apărut scene sau ecrane uriașe.

Dar ce te faci dacă nu ești fan Formula 1? Ai de ales între graffiti, teatru indie sau un „anti-festival” de muzică unde puteți asculta chiar și sunete de-ale tuaregilor.

Bulevardul Saint Laurent este închis în aceste zile pentru festivalul MURAL. Zeci de artiști vor umple pereții de pe Main cu graffiti-uri legale.

Peste 500 artiști vor susține câteva sute de reprezentații la festivalul de teatru independent St-Ambroise Montréal Fringe Festival.

Iar pentru cei care sunt în continuare curioși și în căutare de muzică nouă avem Suoni per il Popolo. Festivalul reușește să pună pe scenă artiști pe care sigur nu i-ați mai văzut. Muzică experimentală, electronică, free jazz, punk, metal, chiar și muzică tuaregă. Biletele nu costă mai mult de 15$.

Pentru două zile, zmeele vor invada TOHU, în Saint Mitchel. Puteți vedea demonstrații de zbor sau puteți să învățați să vă faceți un zmeu. Aproape totul e gratuit.

Dacă nimic nu vă face cu ochiul, poate intrați într-un cinematograf. Iată filmele proaspăt intrate în cinematografe. Un weekend plăcut să avem!