De făcut de Ziua Canadei

O participantă la parada de ziua Canadei din Montreal împarte steaguri spectatorilor. (Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal)

Canada împlinește 148 de ani!

Paradă în centru, salve de tun și artificii în Vechiul Port, artă pe Sainte Catherine est, iată cum puteți sărbători Ziua Canadei.

Anul acesta se anunță vreme urâtă de Canada Day. Meteo Media suține că avem 80% șanse să ne plouă de 1 iulie. Vom avea totuși 23 de grade.

Sărbătoarea din Vechiul Port se va termina cu un concert susținut de 8 trupe. Printre ele se află și Too Many Cooks, cu Dan Georgescu la chitară.

Parada

A 37-a ediție a paradei de Canada Day începe la ora 11:00 pe Saint Catherine, între Rue du Fort și Phillips Square. Desertul de la final are aproape trei metri pătrați și ajunge pentru 2.500 de oameni, conform organizatorilor. Așa a arătat în anii trecuți: 2014, 2013, 2012.

MTL en Arts

Festivalu anual FIMA și-a schimbat numele în Mtl en Arts și aduce pe Sainte-Catherine o expoziție cu vânzare la care participă 120 de artiști. Pentru două zile (1-2 iulie) puteți găsi la intersecția Sainte-Catherine cu Sain Timothée lucrările artistului român SORian (Sorin Cretu).

Vechiul Port

Aici activitățile încep  la ora 11:00 cu o ceremonie de înmânare a cetățeniei canadiene. Sunt instalate jocuri gonflabile pentru copii, expoziții și se vor trage salve de tun (12:00). Pentru lista întreagă și lungă a activităților click aici. Ziua Canadei în port se încheie cu un concert la 20:30 și focuri de artificii care încep la 22:00 (La Ronde).

Vânătoarea de comori

În cazul în care decideți să patrulați străzile orașului în căutare de comori lăsate în urmă după mutat, aveți grijă de unde le culegeți. Nu luați lucruri din lemn din fața clădirilor prost întreținute, s-ar putea să fie infestate de ploșnițe.

Dacă vă mutați mâine, noi vă ținem pumnii.

HAPPY CANADA DAY!