Couillard vrea mai mulți imigranți în Quebec

1
Foto courtesy PLQ.

Premierul a spus că guvernul său lucrează la un mecanism pentru o mai bună recunoaștere a competențelor imigraților.

Philippe Couillard a vorbit despre importanța imigranților pentru dezvoltarea economică a Quebecului la congresul anual al Partidului Liberal din Quebec (PLQ), care a avut loc în acest weekend la Palais des Congrès din Montreal.

Cu o populație activă în scădere, Quebecul nu are de ales, a spus Couillard. Atragerea și păstrarea în provincie a talentelor din alte țări este o competiție mondială imensă pe care Quebecul trebuie să o câștige.

Imigrația nu este o opțiune, este o obligație

„Trebuie să îi integrăm mai bine pe nou-veniți, să le recunoaștem mai bine competențele. Și am început să lucrăm și la acest capitol”, a declarat Couillart.

Quebec-ul primește aproximativ 50,000 de imigranți anual.

„Imigrația este o obligație pentru Quebec, nu există altă opțiune”, a spus premierul liberal.

Primul ministru a continuat spunând că imigranții caută un viitor mai bun, stabilitate, respect și siguranța zilei de mâine.

„Aș vrea să știe toată lumea cât de curajoasă, dureroasă și plină de speranță este uneori decizia de a emigra. Dacă acești oameni au ales să vină să trăiască cu noi, trebuie să îi primim, să le arătăm cum trăim, care sunt regulile societății noastre, dar trebuie să avem brațele larg deschise”, a mai sus Couillard.

Un an de guvernare, câteva zeci de proteste

De mai bine de un an de când a preluat conducerea provinciei, Guvernul Couillard a văzut ieșind oamenii în stradă de mai multe ori la proteste împotriva politicilor de austeritate ale liberalilor.

Chiar ieri, în prima zi a congresului PLQ, câteva sute de montrealezi au participat la un protest în fața Palais des Congrès împotriva măsurilor de austeritate, a reducerii bugetului alocat educației, precum și împotriva exploatărilor petroliere din nordul Quebecului.

One Response

  1. Elena Nicoleta Curta

    Couillard nu e prost…,,Imigratia eu este o optiune,este o obligatie“.Cu toate acestea sfatuiesc pe compatriotii mei sa aleaga celelalte provincii canadiene care recunosc deja competentele individuale si ii trateaza cu mai mult respect pe emigranti!!!