Apeluri frauduloase în numele Citizenship Canada

Citizenship and Immigration Canada (CIC) avertizează cu privire la creșterea numărului de apeluri frauduloase.

În ultima perioadă au fost înregistrate mai multe apeluri în care persoana care sună se prezintă drept ofițer al CIC sub pretextul colectării de informații suplimentare despre cel apelat sau pentru a cere ca o amendă să fie plătită imediat pentru a evita deportarea celui apelat.

În cele mai recente apeluri frauduloase, cel care sună încearcă să îi sperie pe cei apelați citând legi pe care persoana le-ar fi încălcat, amenințând cu închisoarea, pierderea statutului de rezident sau deportarea dacă nu este plătită o amendă.

O altă strategie folosită în apeluri este să se ceară SIN-ul, data nașterii, numărul pașaportului, numere de credit card sau data intrării în Canada.

Ce trebuie să faceți dacă primiți un telefon suspect

CIC a precizat într-un comunicat de presă că nu își contactează clienții prin telefon în vederea colectării de amenzi pentru a evita deportarea și nu va cere niciodată plată prin intermediul companiilor de transfer de bani (ex. Western Union).

Dacă primiți apeluri suspicioase, cereți numele agentului care v-a sunat și apoi contactați Citizenship and Immigration Canada la 1-888-242-2100 pentru a confirma ca apelul vine într-adevăr de la CIC.

Dacă suntați amenințați prin telefon, închideți imediat și sunați la poliție. Raportați apelul la Centrul Canadian Anti Fraudă, la 1-888-495-8501.