Trei autobuze STM, 100% electrice, pe străzile din Montreal

Foto courtesy STM.

Stațiile de încărcare rapidă vor fi instalate în Square Victoria și terminus Angrignon.

Trei autobuze 100% electrice vor începe să circule pe linia 36 – Monk începând cu 2016 a anunțat STM împreună cu ministrul provincial al transporturilor, Robert Poëti, și primarul Denis Coderre.

După o perioadă de probe care va dura până în toamna anului 2016, vor începe testele cu autobuzele introduse în serviciul normal al companiei de transport.

Autobuzele de tip Nova Bus LFSe sunt dotate cu patru baterii Volvo, de înaltă tensiune montate în paralel. Motorul are puterea echivalentă a 308 cai putere (230 kW) și poate rula timp de o oră după ce a stat la încărcat doar 6 minute.

Nova Bus LFSe a fost proiectat în Quebec și folosește motoare produse de divizia TM4 a Hydro-Quebec (TM4 Sumo HD). Subsidiara companiei de stat proiectează motoare electrice din anul 1998, lângă Boucherville.

Probele efectuate în Montreal fac parte dintr-un proiect numit „Cité Mobilité” care regrupează expertiza mai multor companii publice și private. Proiectul beneficiază de o finanțare de 16,7 de milioane de dolari.

Ministerul Transporturilor din Quebec a contribuit la „Cité Mobilité” cu 11,9 milioane de dolari. Restul a fost adunat din buzunarele Hydro-Quebec (100.000$) și Volvo-Nova Bus, care a contribuit cu 8 milioane de dolari.

Click aici pentru fișa tehnică a autobuzului.